Wat is er nieuw? Inhoudsopgave

Welkom
Mahjong
Vereniging
Deelnemers
Uitslagen

Meneer Harthout slaat stijl achterover

(12 oktober 1999)

7e ronde 1999

Voor voetballiefhebbers moet het een 'rampenscenario' zijn. De ene week staat NEC nog op de twaalfde plaats, de week daarna zijn ze opeens kampioenskandidaat (Meneer Harthout gaat er van uit dat u niet in Nijmegen woont). Het is nu 3.00 uur 's nachts, dinsdag 12 oktober en Meneer Harthout heeft besloten om zijn geluk maar even met u te delen. Er is altijd de mogelijkheid om het bed op te zoeken en te kijken waar Mevrouw Harthout zich bevindt, maar als U er bij was geweest de afgelopen avond kunt u begrijpen dat er van slapen voorlopig toch niets komt. Daarom maar even een nabeschouwing.

De eerste vraag is natuurlijk, "Meneer Harthout, wat deden de koplopers?" Om u gerust te stellen, zij waren er alle drie. Daar houdt het verder ook wel mee op. Het is niet aan Meneer Harthout om te oordelen, maar het was tekenend dat de hoofdstedelijke politie al aanvoelde dat er iets te gebeuren stond. Terwijl alle spelers het Spui opzochten, posteerde de politie een arrestatie-eenheid en een peloton ME'ers naast de ArenA van de Rode Draak. Geruchten dat er sprake was van een omstreden bijeenkomst bij de gemeente universiteit moet volgens Meneer Harthout dan ook naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Maar dan de wedstrijden, we lopen ze even snel door. Saranna, Marco, Maike en Mirjam K. (deze avond present om Willem volop te laten genieten van de start van het Alkmaarse schaatsseizoen) keken naar de invloed van het getal zeven. Respectievelijk 744, 704, -720 en -728 punten waren het resultaat. Meneer Harthout hoorde de scheidsrechter van deze avond zelfs oprecht boos worden, "Als ik dan toch moet schrijven, waarom vergeet ik dan vals te spelen?" Meneer Harthout zegt niets, hij hoopt alleen dat de rondjes van Willem iets beter waren dan 70.4 sec.

File Not Found

De tweede partij van de avond kende een echte internetfout; Mirjam legt binnenkort uit hoe de vaste volgers van deze rubriek haar eindscore van 404 moeten duiden. Helaas voor haar sloeg Ellen geweldig toe terwijl zij Oost was. Mirjam haalde weliswaar Mahjong met 256 punten, Ellen kwam met een recordscore (volgende maand weet Meneer Harthout het zeker) tot 896 punten door zich te concentreren op de troefstenen. Margreet en Eric-Jan werden niet vrolijk van deze actie die afgerekend werd met zes keer verdubbelen. Zoals Mirjam al opmerkte, je kunt Oost beroerder kwijtraken.

Toch moest Ellen nog een bittere pil slikken. Haar eindstand van 3220 punten gaf uitzicht op een topklassering. Debutant Michiel echter, besloot deze avond te bewijzen dat hij de hulp van Ingrid echt niet meer nodig heeft voor een hoge klassering. Hoewel zij hem in de eerste ronde 15 punten bezorgde, wist hij dit resultaat in een rechtstreeks duel nu zelf veilig te stellen. Ingrid eindigde op de tweede plaats, bijna 4000 punten achter Michiel. Michiel eindigde op de magische eindstand van 3232 punten en is daarmee ook 16 punten los van Peter. Cees-Jan werd derde, -1092 en Jenneke (deze avond in de persoon van Thea) werd laatste met -1530 punten.

Aansluiting wel gevonden

En dan de laatste partij, webmaster JW, al tweemaal kampioen, haalde een Mahjong die rechtstreeks terecht kwam in de top-10 Hoge-scores. Helaas voor hem speelde Vincent hoog spel. Een Mahjong van 996 punten als Oost bezorgde hem de overwinning. JW eindigde als beste tweede en hervindt de aansluiting met de overige spelers. Peter en Evert werden veel zwaarder getroffen, zij leverden respectievelijk 3344 en 4060 punten in.

Maar goed, u kijkt naar die koptekst en vraagt zich af; "Waarom flikkert u dan stijl achterover Meneer Harthout?" Wel, er is maar een antwoord. Kijkt u even naar de stand. Na zeven ronden, is het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 11 negen punten. Meneer Harthout kan het u verzekeren, dit is werkelijk nog nooit voorgekomen sinds de invoering van de moderne puntentelling bij De Rode Draak in februari 1996. Kijkt u maar even mee:

Stand na de zevende ronde in:

1996 nr. 1 Marius 87 pnt. nr. 11 Willem 53 pnt.
1997 nr. 1 Ingrid 85 pnt. nr. 11 Marco 55 pnt.
1998 nr. 1 Mirjam 79 pnt. nr. 11 Maike 55 pnt.
1999 nr. 1 Margreet/Cees-Jan 69 pnt. nr. 11 Marco/Michiel 60 pnt.

Meneer Harthout zag nog nooit zo'n klein verschil. Kortom, de competitie start misschien wel opnieuw. U kunt inzetten, wij weten het niet meer, de winnaar kan er maximaal 48 punten bij krijgen in dit seizoen. Voor Meneer Harthout is het nu te laat om alles door te rekenen, maar als het zo doorgaat, is JW niet eens meer kansloos. Weet u wat, mailt u mij even de eindstand. Tot die tijd wens ik u het beste, past u alleen in deze tijd even op de seizoenen? Meneer Harthout heeft trouwens gehoord dat Mirjam in tien dagen haar rijbewijs gaat halen, geeft u haar even voorrang? Dan ga ik wel op de fiets!

Meneer Harthout

P.S. Nog even een nieuwtje dat Meneer Harthout in de wandelgangen hoorde. Het aantal landelijke toernooien neemt sterk af. Dit kan niet waar zijn. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van De Rode Draak in Amsterdam zullen Peter en Eric-Jan een toernooi organiseren. Houdt u rekening met het weekend van 13 februari 2000.
Rechts Omhoog Links

email© harthout 1997-1999 Bijgewerkt: 9 november 1999.